De voordelen van biologisch katoen

15 mei, 2019

De kinderkleding van iBi Free Life draagt het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk. De kleren van iBi Free Life worden namelijk gemaakt van biologisch katoen. Maar wat zijn de voordelen van biologisch katoen? Of beter gezegd: Wat maakt de katoenindustrie zo milieubelastend?

 

Geen chemische bestrijdingsmiddelen

 

Katoen is een van de meest bespoten gewassen ter wereld. In de katoenindustrie gebruiken ze pesticiden om onder andere ziekten en ongedierte te bestrijden. De productie van biologisch katoen heeft gelukkig een kleine impact op het milieu. Bij het verbouwen van biologisch katoen worden geen pesticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. In plaats van schadelijke bestrijdingsmiddelen, kiest men voor natuurlijke alternatieven, zoals andere insecten en botanische plantenextracten.

 

Sterkere kwaliteit vezels 
 

Wist je dat biologisch katoen ook nog ouderwets met de hand wordt geplukt? Bij machinaal plukken gebruiken de telers een chemisch ontbladeringsmiddel. Deze middelen tasten niet alleen de grond aan, maar ook de kwaliteit van de vezels. Daarom blijft kleding van biologisch katoen langer mooi en gaat het langer mee dan kleding van ‘normaal’ katoen. Dat is fijn voor jouw portemonnee, en voor de zeedieren!

 

Gezondere landbouwgrond
 

Voor de productie van biologisch katoen gebruiken de telers wisselteelt. Dit betekent dat er steeds andere gewassen worden geteeld op dezelfde grond. Door wisselende teeltschema’s blijven voedingsstoffen in de grond behouden. Door de wisseling van gewassen blijft de kwaliteit van de grond beter en blijft de grond vochtiger. Hierdoor is er ook minder mest en water nodig om biologisch katoen te produceren.

 

Draag jij al een steentje bij?
 

Kort samengevat heeft ‘normaal’ katoen nogal wat nadelen:

●       het bevat veel chemicaliën;

●       is daardoor van slechtere kwaliteit;

●       en de landbouwgrond lijdt enorm onder de productie.

Bij iBi dragen we graag ons steentje bij door onze kinderkleding van biologisch katoen te maken. Dus draag jij iBi? Dan draag jij ook bij. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken. Zodat wij nog lang van onze prachtige aarde kunnen genieten. Samen met onze kinderen en kleinkinderen. Ontdek iBi Free Life, hier vind je de mooiste kinderkleding die op duurzame wijze word geproduceerd.